luni, 2 octombrie 2017

TRUCURI PENTRU A INVATA MAI USOR

Iata cateva trucuri pentru a invata mai usor


Nu trece la urmatoarea lectie pana nu o intelegi bine pe prima: fixeaza-ti bine cunostintele de baza, aprofundeaza-le si abia apoi treci mai departe. Daca sari peste etapele fundamentale, vei ramane cu lacune, care te vor pune in dificultate si s-ar putea sa nu mai intelegi prea bine nici capitolele urmatoare.

Prioritizeaza sarcinile: mananca sanatos si odihneste-te de fiecare data, inainte sa incepi sa inveti. Stabileste care este materia pe care vrei sa pui la punct intr-o zi si capitolele pe care te vei concentra. Ia-l pe fiecare pe rand, nu amesteca informatiile decat atunci cand esti sigur ca stapanesti foarte bine fiecare element, altfel, risti sa devii confuz.

Cand sa repeti o lectie deja invatata: o informatie pe care o repeti in fiecare zi, devine o informatie memorata sau invatata pe de rost, ceea ce nu este deloc recomandat. Incearca sa inveti logic, nu mecanic si sa repeti informatiile vechi abia atunci cand iti dai seama ca incepi sa le uiti.

Fa legaturi logice intre lectii si viata personala: programa scolara este foarte incarcata, de aceea, este aproape imposibil sa inveti toate notiunile daca nu faci anumite conexiuni logice intre ele. Te poate ajuta atunci cand nu poti retine o denumire, sa faci o conexiune cu elemente din viata ta personala, care iti amintesc de aceasta.

Invatatul trebuie sa fie distractiv, nu monoton: de aceea, este indicat sa te simti bine atunci incepi sa inveti, sa te imbraci in ceva comod si sa te pozitionezi intr-o camera in care iti face placere sa iti petreci timpul. Incearca sa iti iei notite pe foi colorate sau sa scrii cu pixuri de culori diferite, care sa iti stimuleze creativitatea si sa te impiedice sa te plictisesti prea repede.
Testarea: dupa ce termini de invtat scrie pe o foaie de hartie o serie de intrebari si incearca sa raspunzi la ele fara sa tragi cu ochiul in manual sau pe foile cu notite. Testarea personala dupa fiecare lectie repetata este cea mai eficienta etapa a procesului de invatare.

Redu activitatile irelevante: Atunci cand ai de citit multe carti, incearca sa citesti mai repede, sa nu te mai pierzi printre ganduri si sa fie nevoie sa reiei lectura, iar daca ai de scris texte lungi, incearca sa retii ordinea tastelor, astfel incat sa nu mai pierzi timp cautandu-le.


Niciun comentariu: